Historia

Historia - Spångsjö Måleri AB


Året var 1947 då Stig Spångsjö övertog Eric Lothssons och Inge Karlssons måleriverksamhet. Verksamheten fanns till en början i ett förrådshus i Åsarp, två mil söder om Falköping och sysselsatte 2-4 man med olika slag av måleriarbete. Företaget flyttade 1958 till ett gårdshus på Per Larsgatan 5 i Falköping. Efter initiativ och påtryckningar av Färg AB Internationals resande Arne Jansson, utökades verksamheten 1968 med en färgbutik i mindre skala.


I takt med att företaget växte, krävdes också större lokaler och 1975 köptes hela fastigheten på Per Larsgatan.

Företaget fanns på Per Larsgatan fram till 1985, då flyttlasset gick till Österängsgatan. Butiksverksamheten och måleriverksamheten separerades i samband med flytten till två fristående företag; Spångsjö Färg AB och Spångsjö Måleri AB.


Efter Stig Spångsjös bortgång 1978, stod sonen Anders Spångsjö som ägare till Spångsjö Måleri AB tillsammans med Hans Rylander som blev delägare. I Slutet av 90-talet, blev Spångsjö Måleri AB åter helt familjeägt av familjen Spångsjö. Anders Spångsjös barn Christian och Caroline började arbeta i företaget i början på 2000-talet.


Den 1 feb 2019, skrevs ett nytt kapitel i företagets historia. Caroline Spångsjö valde att överlåta sin del av företaget och Per Rydberg blev ny delägare och driver företaget vidare tillsammans med Anders Spångsjö och  Christian Spångsjö.