Tyg

Tyg


Vår mjuka avdelning!


Textilier är som pricken över i:et när ett rum fått nya ytskikt!

Redan på plats i butiken kan du prova matcningar till tapet, kulör och golv.

Vi hjälper dig att hitta ett gardintyg som passar just ditt sovrum, kök eller vardagsrum.

Du väljer färdigsydda gardiner eller metervara som du syr själv, eller boka vår sömmerska!


Kanske är du intresserad av en ny stång till dina nya gardiner eller lyft taket och släpp in mer ljus med en skena.

Vill du hellre hindra ljuset, har vi även solavskärmning.


I vår tygavdelning hittar du också vaxdukar, kuddar, filtar, löpare, skai (fuskskinn) och päls.


Välkommen till vår mjuka avdelning!

Leverantörer Tyg

Almedahls


Det nya Almedahls har sina rötter i starka nordiska designtraditioner och går tillbaka till när företaget grundades 1846. Företaget har fått sitt namn efter Alma, dotter till grundaren Hans Wesslau. Än idag området för platsen för den första fabriken kallas Almedal. Almedahls är ett av de äldsta företagen i den västra delen av Sverige och har skapat och tillverkat textildesignprodukter i generationer.


www.almedahls.se

Boel & Jan


Boel & Jan ger dig en inspirerande värld av hemtextil, anpassad för nordiska hem. Våra färdigsydda kollektioner och metervaror andas kvalitet, trend och design. Boel & Jan utstrålar det goda livet - en spännande värld av textil, rik på engagemang, lust och inspiration.


www.boeljan.se

Fondaco AB


Vi är ett familjeägt grossistföretag som grundades 1969.

Vi strävar efter att ha prisvärda kvalitetsprodukter, och med vårt breda sortiment inom hemtextil hoppas vi att du skall hitta inspiration till att förnya ditt hem.


www.fondaco.se

Jacobsdal


Jakobsdals säljer textil heminredning till den skandinaviska marknaden. Vårt sortiment består av kuddar, gardiner och vackra metervaror. Jakobsdals kamgarnsspinneri startade år 1910. På den tiden spann vi vackra garner till tyger i vårt spinneri. Idag bevarar vi känslan för kvalité och kunskap om tillverkning i vårt varumärke. Vi hämtar vår inspiration från New York, Paris och Milano, resande och kultur, historia och kreativitet. Vi har fina baskvalitéer som håller över tid, våra mönster är prunkande, floristiska, dynamiska och gärna taktila. En skön mix av ljust, mörkt, tunt och kraftigt. Nya inspirerande digitaltryck på vacker sammet tillsammans med vårt vackraste linnetyg. Vi finns i Dalsjöfors, ett stenkast från textilstaden Borås


www.jakobsdalstextil.se

Silkflower Import AB


Företaget är idag ett av de ledande importföretagen, med mer än 25 års branscherfarenhet på present och inredningsartiklar i Sverige.


www.silkflower.se

SVP Textil AB


1983 startade den nuvarande ägaren Bengt Svensson grossistföretaget SVP Textil. Från början var handeln inriktad på metervaror för konfektion (modetyger). Dessa metervaror köptes från producenter, som sedan såldes till tygbutiker i Sverige. I slutet på 80-talet avtog handeln med konfektionstyger. Sedan mitten på 90-talet har andelen heminredningstextil i företagets sortiment ökat konstant och idag består utbudet nästan bara av denna typ av textilier.


Idag ligger fokus på att ta fram mönster och kvaliteer som är av hög kvalitet, där vi har nära samarbete med designers för att skapa ett kommersiellt sortiment för våra kunder.


www.svptextil.se

Textil AB Olle Winters


Textil AB Olle Winters finns alltsedan starten 1956 fortfarande kvar på samma plats i Kinna i Marks Kommun. Kvalitet och långsiktighet har alltid präglat vårt sätt att se på textil inredning. Detta oavsett om det gäller gardiner till hemmet eller till kontoret, ett sängöverkast till husvagnen eller eleganta textiler till hotellsviten. Olle Winters produktsortiment består idag av ett brett spektra av många fina tyger till framförallt gardiner.

Under snart 35 års tid har vi också kunnat bygga upp en unik kompetens inom gardinsömnad och quiltning för textil inredning.

 

Våra kunder är idag många av de ledande gardin- o inredningsbutikerna i Sverige och Finland, flera framstående inredningsföretag mot hotell och offentlig miljö samt de ledande svenska tillverkarna av husvagnar och husbilar.


www.winterstextil.se

Redlunds


Redlunds är ett grossistföretag inom hemtextil, ett familjeföretag som finns i Torestorp i Marks kommun. Vi fokuserar på bädd, bad, gardiner, dukar, plädar och kuddar.


www.redlunds.se

Leverantörer Gardintillbehör / Solskydd

Hasta


För oss på Hasta handlar trender inte bara om kortsiktiga modenycker. Det handlar om att skapa något som är nytt och som leder marknaden i en riktining. Det kan vara en färg, en form, en funktion eller att använda något gammalt på ett nytt sätt. Sedan vi startade 1982 har målet varit att skapa sådana trender, vilket resulterat i en mängd innovativa produkter. Panelhängaren är ett exempel på en produkt som tagits fram innanför våra kreativa väggar, en produkt som idag säljs över stora delar av världen.


www.hastahome.se

Kirsch


Idag består Kirsch av ett stort och brett sortiment inom gardinstänger, gardinskenor, gardintillbehör och invändig solavskärmning. Inte nog med det. Stora delar av Kirsch sortiment finns både konsumentförpackat i butik och som beställningsvara efter kundens egna mått. Det gör Kirsch starkt, både hos den kund som tycker att färdigpackat i butik är enkelt och bekvämt, men också hos den kund som gärna vill ha det där lilla extra som till t.ex. en gardinstång efter exakt mått eller en specialbockad skena.


www.kirsch.se

Luxaflex


Över 60 års erfarenhet, inspirerande design, nytänkande betjäningsmetoder och kvalitet genomsyrar varje unik Luxaflex® gardin du väljer. Vi är, och förblir, beslutna att tillverka alla våra produkter för hand.


www.luxaflex.se

Leverantörer Vaxduk

Defour AB


Med våra vaxdukar och belagda textildukar för vardag och fest, har vårt företag varit verksam i Sverige i över 60 år , och varit inom Gezelius ägo sedan 1974.


www.defour.se

Redlunds


Redlunds är ett grossistföretag inom hemtextil, ett familjeföretag som finns i Torestorp i Marks kommun. Vi fokuserar på bädd, bad, gardiner, dukar, plädar och kuddar.


www.redlunds.se