Tapet

Tapet


Vi har massor av tapeter!


Med ett stort utbud av tapeter, finns det något för varje smak och stil. Hos oss hittar du tapeter från kända varumärken som Boråstapeter, Midbec, ECO, Sandbergs m.fl. Inspireras av våra miljöer och bläddra i lugn och ro i våra kataloger. Vi guidar dig bland kollektionerna, så att du hittar det just du söker. Självklart får du låna med dig kataloger och provrullar hem. Vid beställning - leverans till butik inom 1-3 dagar (vår franska leverantör, levererar inom 5-7 dagar).

 

Skapa en röd tråd hemma hos dig och skapa en helhetslösning. Känner du dig osäker, hjälper vi dig att hitta rätt! Vi är ditt bollplank i butiken. Vill du ha hjälp på hemmaplan, bokar du in ett hembesök! Läs mer här.

Välkommen att inspireras hos oss - i butiken eller på sociala medier.

Leverantörer Tapet

Arthouse


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se/arthouse/

Boråstapeter


Boråstapeter är Sveriges i särklass mest kända och sålda tapetvarumärke. Utifrån en klassisk och tidlös grund utvecklas varumärket kontinuerligt för att möta marknadens intresse för design, färg och form - Boråstapeter vill vara en inspirerande förebild på tapetmarknaden.


www.borastapeter.se

Casadeco


Skapa och dela känslor. Inspiration, skapande ... Skriv en berättelse med fibrer och papper. Val av subtila, naturliga, moderna material.

En delikat palett, raffinerad och ström för exklusiv inredning.

CASADECO skapar en mysig, elegant och trendig atmosfär.


www.casadeco.fr/sv/

Caselio


Caselio har blivit märket som får solen att skina hemma! Utifrån ordet Casa som betyder hus och Helio sol.


Efter 10 års existens som skapare av tapeter och matchande produkter är vi fortfarande ständigt på jakt efter nyheter, med en överväldigande lust att erbjuda glada och färgstarka samtida kollektioner.


Våra resor och trendspaningar tillåter oss att fånga de senaste influenserna och samtidigt dela med oss av den touch av fantasy som driver oss

Genom att komplettera våra tapeter med klistermärken, med textilier och med panoramatapeter erbjuder vi kollektioner i ständig rörelse och utveckling. Vår tanke är att inredningen ska kunna ändras alltefter våra önskemål.


Caselio, en frisk fläkt i ditt hem!


www.caselio.fr/se/

Carma & co


Carma importerar tapeter från både Europa och USA. I vårat tapetsortiment hittar du både moderna och klassiska tapeter. Vi har även ett stort utbud av stuckatur.

 

Återförsäljare är färgbutiker i hela landet. 


www.carma.se

Decorline


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se/decorline/

Ferm Living


En uppriktig passion för design, hantverk och estik var det fundamentala element i begynnelsen av ferm LIVING i 2006. Från våran bas i Köpenhamn har vi genom åren utvecklat en karakteristisk och stilsäker design, som ger liv och skönhet åt ditt hem


www.fermliving.com/

Fiona


Fiona är ett av de ledande varumärkena av tapeter i Europa. Våra tapeter tillverkas i vår fabrik i Polen, som är en av Europas modernaste tapetfabriker. Fiona är känd för moderna utformning av kvalitetstapeter, som alla är non-woven. Vi erbjuder ett stort utbud av vackra färger, mönster och motiv. Vårt rika sortiment gör att vi kan uppfylla krav och önskemål från olika kunder. Våra tapeter är lämpliga för alla ändamål och de kommer att ge den sista handen till ditt hem eller kontor. Många av samlingarna kan du mixa och matcha i passande färger och mönster, vilket kommer att skapa en unik och personlig utrymme.


www.fiona-walldesign.com/

Galerie


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se/galerie/

Granddeco


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se/grandeco/

Gripsholm


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se

InTrade


Intrade är det lilla företaget med den stora ambitionen. Vårt mål är nämligen att leta rätt på världens absolut fräckaste tapeter och presentera dem på en designmedveten och kräsen svensk marknad. Vi har alltså ingen egen tillverkning och inga egna produkter - bara en passion för heminredning i allmänhet och tapeter i synnerhet. Se oss gärna som upptäcktsresande i tapeter.


Efter 25 år i branschen har vi givetvis väldigt bra koll på designers och producenter över hela världen. Varje år resulterar vår research och våra inköpsresor i ett antal skräddarsydda kollektioner som vi presenterar för färg- och tapetfackhandel över hela landet.


www.intrade.se/

ID-art


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se

Living walls


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se/living-walls

Lutéce


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se/lutece

Midbec


Midbec säljer och levererar tapeter till färgfackhandeln.


Tapeter. Smaka på det ordet. Det gör vi varje dag. Vi lever och andas tapet. Med känselspröten riktade mot världen fångar vi snabbt upp stilar och trender. Handplockar produkter med fingertoppskänsla och genuint intresse. Vågar välja det djärva och nya. Inredning är lika individuellt som smaken. Därför har vi alltid ett stort urval tapeter att välja på inom olika trender och stilar. Aktuella tapeter för alla helt enkelt.


www.midbec.se

Mimou


Alla våra tapeter tillverkas i Sverige och de flesta mönstren kimtrycks på traditionellt hantverksmässigt sätt. Vi älskar att kpmbinera modern design med traditionell yrkesskicklighet för att skapa vackra tapeter som lever länge.


www.mimou.se/sv

Mr Perswall


Här hittar du ingenting om de senaste inredningsstilarna, inte heller finner du vilka färger som gäller på väggarna just nu. Vi kommer aldrig berätta om de senaste tapettrenderna.


Däremot speglar våra kollektioner alltid det som är och känns aktuellt i samhället.


Sedan räknar vi givetvis med att du berättar något. Din vägg blir så mycket bättre när du är med och säger hur du vill ha det. Fast vi lovar att ge dig alla verktyg du behöver för att det ska bli såväl lätt som roligt och riktigt bra att göra din egen tapet. Ja, eller tapetsera med våra om du hellre vill det.


www.mrperswall.se

Komar


distribueras av Tapetterminalen


www.tapet.se/komar-54.0.72.1/

Morris


distribueras av

Paintpart


Paintpart är visserligen den yngsta av Sveriges tapetproducenter, men har ändå genom lång erfarenhet en betryggande kompetens inom området.

Vi är dock inte någon traditionell tapetfabrik. Det som skiljer oss från en sådan, är att vi inte själva äger några tryckmaskiner.


Vi har i stället valt att köpa den produktionstid vi behöver av befintliga fabriker men i övrigt gör vi allt själva. Vi tar fram mönster, köper in tryckvalsar, färgsätter kollektionerna, tar fram produktbilder, lägger ihop kartan och så vidare, precis som vilken annan tapetfabrikant som helst.


www.paintpart.se

Sandberg


Sandberg är ett svenskt designföretag. Vi brinner för hantverket. Vi tror på miljön, människan och att hemmet är utgångspunkten för välbefinnande. Vi designar och tillverkar tapeter och accessoarer med ett unikt uttryck i vår fabrik i Ulricehamn. Kärleken till hantverket är närvarande i varje steg och är en avgörande del i det vi kallar Svensk Tapetkonst.


www.sandbergwallpaper.se

Sandersson


distribueras av


www.

Tapetstudion


TAPETSTUDION, Nordic Wallpaper AB, är ett nytt svenskt tapetföretag. Grundare och ansvarig designer är Cecilia Viklund Söderquist. Genom sin utbildning som inredningsarkitekt på HDK i Göteborg, och med en gedigen bakgrund inom färgfackhandeln, har hon stor erfarenhet av design, färgsättning och rumsgestaltning. Och såklart en stor kärlek till mönster och tapeter!

 

TAPETSTUDION har som mål att skapa vackra och trivsamma rum. Både design och produktion ska hålla i längden. Miljö och hållbarhet är mycket viktigt. Därför är tapeterna tryckta med färger som är helt fria från organiska lösningsmedel. De är bestrukna med en matt, miljövänlig lack för bättre slitstyrka och hantering.

 

Tapeterna är 0,53 m breda och 11,20 m långa, vilket innebär att man alltid får ut 4 våder, vid normal takhöjd, oavsett mönsterpass. På så vis blir det mindre onödigt spill och mer tapet för pengarna.


www.tapetstudion.se

Tapetterminalen


TAPETterminalen är Sveriges största tapetdistributör för färg- och tapetfackhandeln. Bolaget startade 1979 och är specialiserat på att leverera rumsorder av tapeter med så snabb service så butiken inte behöver lagerhålla. Genom serviceavtal erbjuds butiken säljmaterial och tjänster som returservice och internetbeställning för att snabbt, enkelt och med låg investering kunna erbjuda sina kunder ett brett sortiment av tapeter.


www.tapetterminalen.se

DURO


Duro startade i Hagaström i Gävle 1930, i en gammal tobaksfabrik från slutet av 1800-talet. Målsättningen var att tillverka slitstarka och tåliga tapeter av högsta kvalitet och därför fick företaget namnet Duro, vilket betyder stark och varaktig. Duro är en av få tapetfabriker som har överlevt och idag är vi belägna i Sveriges äldsta tapetfabrik, och använder fortfarande våra originalmaskiner från resans början. Hela tillverkningsprocessen sker innanför våra väggar, och från skiss till färdig produkt tar en kollektion totalt ett år att tillverka. Vi är stolta över vår skandinaviska tapettradition!


Duros tapeter andas skandinavisk design och vi har också som mål att ta fram miljövänliga tapeter. Vår verksamhet representeras av kvalitetsprodukter men även service mot våra kunder, vilket vi alltid prioriterar.


www.durosweden.se

Decor Maison


Det började med en kärleksaffär som utvecklades på vänskapsbanden mellan Frankrike och Sverige. Trots att Decor Maison nu kallar Sverige för hem så är det märkets dubbla arv som skapar dess tidlösa prakt och ger bränsle åt dess passion för inredning. Decor Maison firar livsglädjen – joie de vivre – och välkomnar dig som följer hjärta och själ.


www.decormaison.se

Engblad & Co (tidigare ECO)


Vi är Skandinaviens äldsta tapetvarumärke med ett enda mål för ögonen.

Vi vill skapa tapeter som är moderna och stilrena utan att tumma på den avspända och inkluderande känslan som du vill välkomnas av när du går in i ett rum. Som du vill komma hem till.

Ända sedan starten, runt 1800-talets mitt, har vi knutit till oss inspirerande, nutida designers och arkitekter.  I designprocessen tittar vi tillbaka på vårt gedigna mönsterarkiv men vi satsar samtidigt mycket på designsamarbeten med internationellt framstående designers.


www.eco.se

York


I över ett sekel har York Tapeter tillverkats i samma fabrik i den historiska och pittoreska Susquehanna Valley of Pennsylvania.

York är idag den äldsta och största tillverkaren av tapeter i USA.


www.yorkwall.com